Onze Missie
Biologische en volledig circulaire isolatie-oplossingen

Missie

De missie van FC-Insulation is om biologische en volledig circulaire isolatie-oplossingen voor de bouw te ontwikkelen die energiezuinig zijn en direct een bijdrage leveren aan een CO2 neutraal 2050.

FC-i

In lijn met onze FC-i missie onderzoeken we de mogelijkheden om onze fabriek in Veenoord grotendeels op zonne-energie, bio vergisting en restwarmte van industriële buren te laten produceren. Opvallende waarschuwingsberichten uit documentaires, A Life on Our Planet van Sir David Attenborough en Inconvenient Truth van Al Gore van wat langer geleden, kunnen niet zomaar een kreet in de woestijn zijn. De industrieën moeten duurzaam actief worden en hun verantwoordelijkheid nemen om het verschil te maken!

FC-i ™ – Een innovatieve game-changer voor isolatie!

Onze visie

FC-i streeft naar een groenere wereld door het ontwikkelen en produceren van biologische isolatiematerialen voor de bouw (daken, muren en vloeren). Door de revolutionaire aanpak van FC-i worden biologische (agri) reststromen gebruikt voor de toepassing in isolatiemateriaal, een markt waarbij tot nu toe vooral chemische en niet afbreekbare stoffen worden gebruikt. Op deze wijze introduceert. FC-i een echt ‘cradle to cradle’ principe in de bouwsector. Bovendien wordt 5% van de winst geïnvesteerd in projecten in ontwikkelingslanden, die te maken hebben met educatie en duurzaamheid.

De iniatiefnemers

Een bouwkundig ingenieur, microbioloog en bedrijfskundige hebben als grondleggers van FC-i de handen ineen om hun uitvinding te vermarkten. Een biologische, en daarmee duurzame dak-en wandisolatie voor woningen en bedrijfspanden, die o.a. de noodzaak om airconditioners te gebruiken reduceert en over petrochemische en milieubelastende alternatieven een enorme CO2-besparing oplevert. Uiteraard voldoend aan de strengste milieu- en bouweisen. Daarmee is ook de visie van de grondleggers verwoord: duurzaamheid maken door reststromen uit de bosbouw, tuinbouw en voedselketen om te zetten in isolatiematerialen voor de bouwsector.

First Circulair Insulation

Een innovatieve game-changer voor isolatie!

Vragen over onze circulaire isolatie ?

Door het ontwikkelen en produceren van biologische isolatiematerialen voor de bouw streeft
FC-Insulation naar een groenere wereld. Ook meewerken aan een groenere wereld?
Neem gerust contact met ons op.